Yhteystiedot

Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta

Kirkkoesplanadi 3
21600 Parainen

Puhelin: 040 312 4420
Fax: (02) 4547 755
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Blogi

Tulosta Sähköposti

Jos saisin elää elämäni uudestaan

Tuntemattomaksi jäänyt munkki kirjoitti seuraavat rivit nebraskalaisessa luostarissa elämänsä loppupuolella:

JOS SAISIN ELÄÄ ELÄMÄNI UUDESTAAN

Jos saisin elää elämäni uudestaan, yrittäisin ensi kerralla tehdä enemmän erehdyksiä.

Rentoutuisin, olisin taipuisampi, olisin hupsumpi kuin olen tällä matkallani ollut.

Matkustelisin. Hulluttelisin. Kiipeäisin useammin vuorille, uisin joissa, katselisin auringonlaskuja. Kävelisin ja katselisin ympärilleni enemmän.

Söisin enemmän jäätelöä ja vähemmän papuja.

Jos joutuisin elämään elämäni uudestaan, kävisin uusissa paikoissa, tekisin uusia asioita, kantaisin vähemmän matkatavaraa mukanani.

Jos saisin elämäni uudelleen elettäväksi, kulkisin paljain jaloin aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ajelisin karuselleissa ja poimisin päivänkakkaroita.

MW

Viimeksi päivitetty 28.09.2017 12:03
 
 
 
Tulosta Sähköposti

Suomen kesä

Suomen kesä! Lyhyt, mutta vähäluminen, kuten vanha sanonta kuuluu.

Jaakko on heittänyt kylmän kiven ja jouluunkin on enää vajaat puoli vuotta aikaa. Noh, onhan sitä kesää vielä jäljellä ja varmasti saamme nauttia ihanista ja lämpimistä kesäpäivistä elo- ja syyskuussakin. Siihen uskomme.

Seurakunnan kerhotoiminta alkaa ihan kohta ja niin myös koululaisten iltapäiväkerho. Uusin tuulin ja uusin haastein kohti syksyä. Mukavaa aloittaa työt kesäloman jälkeen ja innolla odotamme uusia koululaisia, jotka aloittavat pitkän aikajakson elämässään. Rukoilemme jokaiselle lapselle turvallisuutta koulutielle ja Taivaan Isän siunausta.

Nähdään siis kerhoissa ja muissakin seurakunnan tapahtumissa.

Ps. 35:9-10  "Mutta minä saan riemuita Herrasta, iloita hänen avustaan. Minä tunnen sydänjuuriani myöten: ei ole ketään sinun kaltaistesi, Herra! Köyhän ja avuttoman sinä vapautat sortajan vallasta, heikon sinä pelastat väkevän kädestä."

Marko Laakso, lastenohjaaja

 
 
 
Tulosta Sähköposti

Kiitos ja kumarrus!

Hei toukokuuhan on nyt loppu ja alkaa kesä!

Iltapäiväkerhossa viedään viimeisiä päiviä ja kesäkuun alussa meillä on vielä toimintaa kaksi ensimmäistä viikkoa. On kesäkerhoa, kesäkahvilaa ja metsäretkeä. Kerhotiloissa on jo lelujen pesu ja kaappien siivous aloitettu.

Haluan taas kerran henkilökohtaisesti kiittää kaikkia lasten vanhempia kuluneesta kevätkaudesta ja työtovereitani sekä alakoulun henkilökuntaa yhteistyöstä. Kevät on ollut taas kerran haastava, kuten koko viime vuosi, mutta hyvin on selvitty ja hyvillä mielin voi alkaa valmistautumaan kesälomaan.

Levätään rauhassa ja nautitaan aurinkoisista päivistä. Suljetaan työasiat hetkeksi kokonaan pois mielestä ja ladataan akut syksyä varten. Kiitos!

Ps.67:2-8

"Jumala olkoon meille armollinen ja siunatkoon meitä, hän kirkastakoon meille kasvonsa. Silloin koko maa oppii tuntemaan sinun tiesi, Jumala, ja kaikki kansat saavat tietää, että sinä autat. Ylistäköön kansat sinua, Jumala, ylistäköön sinua kaikki kansat. Kansat iloitkoon ja riemuitkoon, sillä sinä jaat niille oikeutta, sinä jahdatat kansakuntia maan päällä. Ylistäköön kansat sinua, Jumala, ylistäköön sinua kaikki kansat. Maa on antanut satonsa. Jumala, meidän Jumalamme, siunatkoon meitä yhä. Siunatkoon Jumala meitä ja palvelkoot häntä kaikki maan ääret."

Marko Laakso, lastenohjaaja

Viimeksi päivitetty 31.05.2017 10:21
 
 
 
Tulosta Sähköposti

Kalkkiviiva häämöttää

Viimeisestä blogikirjoituksesta onkin jo vierähtänyt tovi. Juuri katselin, että maaliskuun lopulla kirjoittelin konsertin jälkeisistä tunnelmista. Mihinkä katosi huhtikuu? Päivät kuluvat todella nopeasti ja tuntuu, että koko huhtikuu mennä vilisti ohi huomaamatta. Toukokuu on käsillä ja niin kouluissa kuin täällä kerhoissakin alkaa loppukiri kesää odotellessa. Ilmojen puolesta ei kovin keväiseltä aina tunnu, mutta onneksi lintujen laulu ja valon määrä kertovat kevään sanomaa. Jaksakaamme vielä hetki niin kyllä se kesäkin sieltä tulee.

Ps.121: 1-2

" Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saisin avun? Minä saan avun Herralta, häneltä joka on luonut taivaan ja maan."

Marko Laakso, lastenohjaaja

Viimeksi päivitetty 09.05.2017 07:24
 
 
 
Tulosta Sähköposti

Way Up kiittää

Kiitos!

Way Up yhtye esiintyi tiistaina 28.3 Paraisten kirkossa. Bändi haluaa kiittää kaikkia paikalla olleita ja siitä palautteesta, jonka saimme esityksen jälkeen. Sydämiämme lämmitti kiitosten tulva. Olemme täällä palvelemassa Herraa ja olemme ylpeitä musiikistamme ja siitä, miten se tuntui monia kuulijoita liikuttavan. Toivomme, että yleisö sai konsertista yhtä paljon kuin me muusikot saimme. Koen olevani etuoikeutettu, kun sain esittää musiikkiani upeissa puitteissa ja kiitos kanttorillemme Tomi Satomaalle siitä, että konsertti oli mahdollista toteuttaa.

Lisäksi haluan kiittää pelastavaa enkeliämme, ruotsinkielisen seurakunnan Sara Grönqvistiä, jonka ansiosta konsertti alkoi ajallaan!

Ps:23 6 ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”

Marko Laakso, lastenohjaaja

 
 
 

Sivu 1 / 7

<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 Seuraava > Loppuun >>
 
 
© 2017 Pargas kyrkliga samfällighet / Paraisten seurakuntayhtymä
Planning & design: SydWeb