Nagu kapellförsamling

Allmänt

Nagu kapellförsamling är en del av Väståbolands svenska församling vars område sammanfaller med Pargas stad. Kapellförsamlingen verkar inom Nagu-området. som ligger mellan Korpo i väster och Pargas i öster, 50 km från Åbo. På Nagu-området bor ca 1500 personer.

Anställda

Kapellförsamlingen har fem anställda. Kapellrådet har sju medlemmar och missions- och diakonikommittéen har likaså sju medlemmar. De frivilliga arbetarna är över tjugo och de verkar inom flera sektorer av verksamheten. Utöver dessa finns ännu omkring femton körsångare i olika åldrar.

Kort om verksamheten

Församlingen firar svensk gudstjänst eller högmässa söndagar kl 11. Undantag utgör den andra söndagen i månaden som är ”den finska söndagen” med finsk högmässa kl 11. Den tredje söndagen i månaden firas Kvällskyrka i församlingshemmet kl 17 och den fjärde söndagen psalmgudstjänst i kyrkan kl 11.

Det finns också goda rastplatser för vardagen, som Kaffestugan (stängd sommartid) och "Seurakuntapiiri" (finskspråkig diskussionsgrupp) en gång i månaden. Också inom diakonin och missionen finns tillfällen till att träffas och ta ansvar.

Musiken hör kyrkan till. Därför finns det en kör för barn och en för vuxna, och förstås Gung & Sjung för både barn- och vuxna. För barnen ordnas Kyrkans barntimme och för juniorerna veckoträffar. När det gäller de unga satsar man på skriftskolan, hjälpledarutbildningen och kontakter i skolan. Sommartid håller vissa av verksamheterna ovan paus. Se därför programmet.. Men observera också sommarens extra program som skärgårdsgudstjänsterna, sommarsamlingen på Pensar och Sjung med oss i Mattnäs bönehus. Upptäck här och där också intressanta konserter. Se Aktuellt för närmare information om allt program.

 

Välkommen med!

Lämna inte församlingsgemenskapen åt sidan, utan kom med. Sök upp en grupp som du tror att passar dig. Vill du veta mera så ring gärna upp. Uppmuntra också barnen och de unga att komma med i det som ordnas för dem. Det var det du lovade i samband med barnens dop.

 

Fakta om församlingen

  • Skärgårdsförsamlingen arbetar på både svenska och finska
  • Nagu kyrka ligger 55 km från Åbo domkyrka
  • Den nyrenoverade medeltida kyrkan är varm och inbjudande
  • Sommartid firas gudstjänster i kyrkorna på Nötö och Själö
 
 
 

Fler artiklar...

Sida 1 av 2

<< Första < Föregående 1 2 Nästa > Sista >>
 
 
© 2018 Pargas kyrkliga samfällighet / Paraisten seurakuntayhtymä
Planning & design: SydWeb