Yhteystiedot

Paraisten seurakuntayhtymä

Kirkkoesplanadi 3
21600 Parainen

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Tulosta Sähköposti

Hallinto

Yhteinen kirkkovaltuusto käyttää seurakuntayhtymän päätösvaltaa. Siinä on 31 jäsentä; 20 ruotsalaisesta ja 11 suomalaisesta seurakunnasta.

Valtuuston jäsenet valitaan joka neljäs vuosi järjestettävillä vaaleilla.

Valtuusto valitsee yhteisen kirkkoneuvoston. Puheenjohtajana on jomman kumman seurakunnan kirkkoherra, jonka tuomiokapituli määrää. Lisäksi neuvostoon kuuluu varapuheenjohtaja sekä 8 jäsentä, joilla on henkilökohtaiset varajäsenet.

Seurakuntayhtymän on hoidettava asiat, jotka koskevat yhtymään kuuluvien seurakuntien kirkollisverotusta, kirkollisverojen ja muiden yhteisten tulojen jakoa seurakuntien kesken sekä kirkon keskusrahastoon suoritettavia maksuja Seurakuntayhtymän on hoidettava myös seurakuntien rahatoimi, kirjanpito ja tilintarkastus. KL 11:2

Perussäännön mukaan hoitaa yhtymä myös henkilöstöhallintoon kuuluvat asiat, hautatoimen, kiinteistö- ja rakennustoimen, irtaimiston hankinnan ja hoidon sekä yhdessä seurakuntien kanssa väestökirjanpidon.

Kummankin seurakunnan seurakuntaneuvosto päättää niistä rahastoista, jotka niille on yksinomaan määrätty. Seurakuntaneuvosto päättää myös varoista, jotka on hankittu kolehdeilla, myyjäisillä tms toiminnalla, saatu lahjoituksena tai testamentin kautta sekä niistä tehtävistä, jotka mainitaan kirkkolaissa, virkasäännössä ja KirVESTES:ssa.

Viimeksi päivitetty 25.07.2011 20:22
 
 
 
© 2018 Pargas kyrkliga samfällighet / Paraisten seurakuntayhtymä
Planning & design: SydWeb