Yhteystiedot

Paraisten seurakuntayhtymä

Kirkkoesplanadi 3
21600 Parainen

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Hautausmaat

Tulosta Sähköposti

Paraisten hautausmaa

Hautausmaan koko alue on noin 10 ha. Vanhimpaan aikaan on haudattu myös kirkon sisälle. Hautausmaata on laajennettu useaan otteeseen viimeksi vuonna 2001. Hautaoikeus voidaan lunastaa 50-vuodeksi tai 25-vuodeksi sekä uurna- että arkkuhautaan. Uurnalehdossa ei aikaa ole määritelty.

Oikeutta voidaan myös jatkaa 25-vuodella, jos oikeuden omistaja niin toivoo. Yhteinen kirkkovaltuusto vahvistaa hautamaksut. Uuden lain mukaan on kaikilla paraislaisilla oikeus tulla haudatuksi samaan hintaan. Sotaveteraanit ja heidän puolisonsa voidaan haudata maksutta.

Lisätietoja saat Hautatoimistosta, puh 040 312 4482 (ma-pe klo 9-12.30)

Nauvon kirkkomaa

Nauvon kirkkomaa sijaitsee Nauvon kirkonkylässä, Nauvon keskiaikaisen kivikirkon ympärillä. Hautausmaalta voi lunastaa arkku- tai uurnahaudan 25 vuodeksi. Hautausmaa palvelee koko Länsi-Turunmaan kunnan asukkaita.

Nötön hautausmaa

Nötön hautausmaa sijaitsee Nötön kappelin ympäristössä. Alueelta voi lunastaa hautapaikan sellainen henkilö, joka on asunut saarella tai jolla on muuten yhteyksiä Nötön saareen tai sen lähiympäristöön.

Korppoon hautausmaa

Korppoon hautausmaa sijaitsee Korppoon kirkokylässä. Hautsumaata on laajennettu v 1856, 1912 sekä viimeksi 1982. Se muodostuu ns "vanhasta hautausmaasta" sekä "uudesta hautausmaasta", jotka sijaitsevat samalla alueella.

Korppoon hautausmaa on yleinen hautausmaa, joka palvelee koko Länsi-Turunmaan kaupungin asukkaita. Vanhalla puolella hautapaikkoja on rajoitetusti. Uudella puolella sijaitsevat uurnahauta-alue sekä  muistolehto. Jälkimmäiseen voidaan haudata uurna siten, että haudan tarrka sijainti jää vain seurakunnan tietoon. Muistolehtoon haudattujen muistoksi voi lunastaa läheiseen muuriin kiinnitettävän kivilaatan, johon kaiverretaan vainajan nimi sekä syntymä- ja kuolinaika.

Norrskatan hautausmaa

Norrskatan hautausmaa sijaitsee Norrskatan Kärvoisten kylässä. Alueelta voi lunastaa vain arkkuhautapaikkoja. Hautausmaa on kaikkien kuntalaisten käytettävissä.

Aspön ja Jurmon kirkkomaat sekä Utön hautausmaa

Aspön, Jurmon ja Utön saarissa on kaikissa pieni hautausmaa. Näiltä hautausmailta voi lunastaa hautapaikan vain paikallisväestoon kuuluneelle vainajalle.

 

 

Viimeksi päivitetty 22.11.2012 10:49
 
 
 
 
 
© 2018 Pargas kyrkliga samfällighet / Paraisten seurakuntayhtymä
Planning & design: SydWeb