Kontaktuppgifter

Pargas kyrkliga samfällighet

Kyrkoesplanaden 3
21600 Pargas

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Begravningsplatser

Skriv ut Skicka sidan

Gravgården i Pargas

Gravgårdens hela areal är ca 10 ha. Gravgården har utvidgats flera gånger, senast år 2001. Man kan lösa in besittningsrätt till både kist- och urngravar för 50 år eller 25 år. I urnlunden är tiden inte bestämd.

En gravrätt kan även förlängas med 25-år om rättsinnehavaren så önskar. Gravavgifterna fastställs av gemensamma kyrkofullmäktige. Enligt den nya lagen har alla som bor i Pargas rätt till grav till samma pris. Krigsveteraner och deras makar kan begravas utan avgift.

Mera information får du från Gravkontoret, tel 040 312 4482 (må-fre kl 9-12.30)

 

Nagu kyrkogård

Nagu kyrkogård ligger i anslutning till Nagu medeltida gråstenskyrka. På området finns plats för både kist- och urngravar. Dessutom finns på Nagu kyrkogård en minnesplats för dem som begravts på annat håll eller blivit utan grav..

Nagu kyrkogård är en offentlig begravningsplats, som betjänar alla invånare i hela kommunen.

Nötö kyrkogård

Nötö kapellkyrkogård, som ligger i Nagu södra skärgård invid Nötö kyrka, har reserverats för personer som har eller har haft anknytning till Nötö med närliggande holmar.

Korpo kyrkogård

Korpo kyrkogård, som är en allmän kyrkogård som betjänar hela samfällighetens område, består av "den gamla delen", som i sin tur är indelad i fyra kvarter enligt väderstrecken och "nya delen", som år 1982 invigdes som en utvidgning av kyrkogården österut. Den gamla delen har i tiderna varit gemensam för Kyrklandet, Norrskata och Åvensor jämte närliggande holmar.  I områdets nordöstra hörn bakom kyrkan har man samlat gamla gjutjärnskors, som tagits bort från gravar på kyrkogården.

På den gamla delen finns det plats endast för kistgravar. På den nya sidan finns ett område för kistgravar, en för urngravar samt dessutom en minneslund, där urnor kan begravas på plats som endast församlingen känner till. För personer som begravts i minneslunden kan man lösa in en stenplatta med plats för den avlidnas namn samt födel- och dödsdatum.

Norrskata kyrkogård

Norrskata kyrkogård,l som är belägen i Kärvois by, invigdes år 1934. På området, som är en allmän begravningsplats, kan man lösa in kistgravar för 25 år i sänder.

Från kyrkogårdens sydöstligaste hörn kan man följa en stig genom skogen som leder till pingstförsamlingens begravningsplats.

Aspö och Jurmo kapellkyrkogårdar samt Utö begravningsplats

Invid Aspö och Jurmo kapell finns små kapellkyrkogårdar, som i likhet med Utö begravningsplats reserverats för avlidna med anknytning till respektive öar med närmiljö.

 

 

Senast uppdaterad 22.11.2012 10:50
 
 
 
 
 
© 2018 Pargas kyrkliga samfällighet / Paraisten seurakuntayhtymä
Planning & design: SydWeb